De Blog van Margriet

Op zoek naar een dameshorloge?

Wil je specifiek een dames horloge kopen? Dan is het wellicht goed om te weten wat een vrouwenhorloge precies kenmerkt. Tegenwoordig wordt er in juwelierszaken een degelijk onderscheid gemaakt tussen uurwerken voor mannen en voor vrouwen. Als je een zaak binnenstapt, zal het je direct opvallen dat de categorie heren een aparte hoek heeft gekregen. Dit geldt ook voor de vrouw. Vaak herken je de verschillende hoeken al door het kleurgebruik. Daar waar meer verscheidenheid in kleur te vinden is, zoals roze, groen, blauw, rood, zul je de vrouwenmodellen kunnen vinden.

Verschillen in kleur en grootte

Een horloge voor een man is daarentegen vaak zwart bruin of zilver. Vrouwen houden meer van een kleurtje en dit zie je dus terug in het assortiment. Een ander verschil is de grootte. Horloges voor vrouwen zijn over het algemeen een stuk kleiner dan die van mannen. Dit komt natuurlijk doordat de lichaamsbouw anders is. Een pols van een dame is meestal een stuk slanker. Hieromheen past simpelweg vaak geen groot ontwerp. Een vrouw kiest ook vaak voor meer klein en simpel, omdat ze vaak al andere bagage als een handtas of kinderwagen meedraagt.

Een dameshorloge kopen kan ook online

De diameter van een uurwerk voor een vrouw ligt tussen de twintig en zeventwintig millimeter. Een groot verschil met die van een man, die wel tot vijfenvijftig millimeter kan zijn. De vorm van laatstgenoemde is vaak rond. Opvallend kiezen dames vaak voor rechthoekige, vierkante of ovalen vormen. Zoals je een juwelierszaak vrij snel kan indelen in sekse, zo zie je op internet ook heel duidelijk de verschillen. De website www.wowwatch.nl toont hiervoor een goed voorbeeld, waar je direct kan kiezen uit de tabbladen heren en dames. Wil je een dameshorloge kopen? Dan zit je hier zeker goed.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.