De Blog van Margriet

Parel oorbellen: traditioneel maar toch ook tijdloos

Tegenwoordig zijn er webshops die alleen maar parel sieraden verkopen en begrijpelijk. Parels maken prachtige sieraden en met nieuwe kweektechnieken, zijn ze er in allerlei maten en kleuren.

Traditioneel

Misschien wel de meest traditionele oorbel ooit, is de simpele parelknop. Die is nooit weggeweest. Tegenwoordig zijn er wel varianten op waardoor de ingetogenheid van de parelknop behouden blijft, maar er toch een modern tintje aanzit. Vooral het gebruik van de (natuurlijke) kleuren van de parels in plaats van traditioneel wit, is een manier. Maar vooral in de setting zit het verschil. De afwerking van het edelmetaal maakt een knop bijzonder.

Sieraden

Modern en hip

Pareloorbellen zijn er in verschillende varianten. Naast de traditionele knop, zijn er ook prachtige hangers waar de parels een hoofdrol in spelen. De (goedkopere) zoetwater parels kunnen van zichzelf een mooie zachte kleur hebben, maar tegenwoordig worden deze ook bewerkt en krijgen ze een felle kleur. Hiervan worden ook prachtige oorbellen gemaakt, waardoor ze een heel moderne uitstraling krijgen. Nadeel hiervan is wel dat de toch al wat kwetsbare parel nog iets kwetsbaarder wordt. Het moet wel altijd vermeld worden als de parels behandeld zijn.

Er zijn hangers waarbij het geheel een soort raamwerk van edelmetaal en edelsteentjes is en waarbij een witte of een (natuurlijk) zwarte parel in het midden lijkt te zweven. Dit soort hangers zijn modern en gecombineerd met een bijpassend collier passen bij een simpele zwarte jurk, de parels spreken voor zich.

Het mooie van parel oorbellen is dat, ook al is de vormgeving gemoderniseerd, ze toch tijdloos blijven. Ze zijn niet heel mode afhankelijk en kunnen dus jaren en jaren gedragen worden.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.