De Blog van Margriet

Tips om de perfecte jurk voor een bruiloft te vinden

De zomer is bij uitstek het seizoen voor bruiloften. Als je bent uitgenodigd voor een zomerse bruiloft, dan hoort daar natuurlijk bijzondere kleding bij. Het uitzoeken van een mooie jurk voor een bruiloft is sowieso al iets op je op te verheugen. Het is handig om van te voren te informeren naar de stijl van de bruiloft. Voor een Nederlandse bruiloft kom je met een mooie jurk of net pakje altijd goed voor de dag. Is de bruiloft in het buitenland, dan kunnen de conventies net iets verschillen. Ook in Duitsland bijvoorbeeld wordt iets conservatiever gekleed voor een trouwerij.

Cocktail of groot gala?

Voor de meeste bruiloften is een cocktailjurk het meest geschikt. Als er op de uitnodiging “tenue de ville” staat, is dit een goede keuze. Een mantelpakje kan natuurlijk.
Staat er op de uitnodiging “black tie”, dan worden de heren in smoking verwacht en de dames in een feestelijke jurk. Dit is meer dan een zomerjurk, voor black tie wordt meer glamour verwacht. Kies voor een lange avondjurk met glimmers, hoge hakken en glinsterende sieraden. De sieraden mogen bold zijn, maar wel in balans. Dat betekent: beter één opvallend sieraad, dan zowel oorbellen, ketting als armband.

Jurkjes

Shop op tijd voor je jurk

Er is een reden waarom een bruiloft altijd ruim van te voren wordt aangekondigd: zodat iedereen zich erop voor kan bereiden. Als het de bruiloft van een familielid of een goede vriendin is, dan wil je goed voor de dag komen, in iets nieuws natuurlijk. Dus begin op tijd met zoeken. Online vind je bij Dressesonly.nl een enorme keuze aan geschikte jurken voor een bruiloft, in verschillende stijlen en kleuren. Alle jurken zijn gekleed en vrouwelijk, en specifiek geschikt voor een bruiloft of een uitbundig feest.

Jurk voor de moeder van de bruid

De moeder van de bruid zal zeker op haar allerbest voor de dag willen komen. Hier moet alles kloppen tot in de puntjes. Een jurk is perfect voor deze gelegenheid, maar denk ook aan een mooi bijpassend jasje. Zeker voor het officiële deel van de dag is dit zeer gepast.
Het is ook een goede optie om voor overdag een mooi mantelpakje te kiezen en voor het feest ’s avonds een prachtige zwierige jurk.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.