De Blog van Margriet

Nuttige informatie over baby- en kinderkleding

Voor je kind wil je natuurlijk de beste kleding. Kleding die fijn zit, goed is voor de huid, die makkelijk is aan te trekken en die kwijl en eet bestendig is. Zulke informatie staat echter niet altijd op het label. Daarom in deze blog enkele nuttige informatie over baby- en kinderkleding. 

Drukknoopjes

Veel baby kledingstukken hebben drukknoopjes op de schouders. Dit is om het aan- en uittrekken van het kledingstuk bij je kind makkelijker te maken. Baby’s hebben namelijk een groot hoofd in vergelijking met hun lichaampje. De drukknoopjes zitten vaak verborgen onder de kleding om ze zo minder zichtbaar te maken. Let dan ook goed op de drukknoopjes als je graag voor comfort gaat bij het aan- en uitkleden van je kleintje. 

Allergie

Heeft je kind na het dragen van bepaalde kleding uitslag of een geïrriteerde huid? Dan is het misschien verstandig om na te gaan van welke stof de kleding gemaakt is. Grote kans dat synthetische kleding de boosdoener is. Op plekken waar de huid vochtiger is en waar kleding over de huid schuurt kunnen daardoor rode plekken ontstaan. Koop als oplossing kinderkleding die gemaakt is van 100% katoen. 

Kinbeschermer

Tegenwoordig hebben baby- en kinderjassen een extra stukje stof zitten bovenaan de rits. Dit heet ook wel de kinbeschermer. Kinderen kwijlen nog al en bij aanraking met de rits kan de kin erg gaan schuren. Een rits kan erg scherp zijn. Daarom is de beschermer bedacht. Vooral in de winter kan de huid erg gaan schuren. Zo kan je kind heerlijk spelen in een winterjas voor kinderen met een kinbeschermer. en ontdekken zonder zijn kin open te halen.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.