De Blog van Margriet

Voorheen alleen in de racewereld

In eerste instantie is een Shoei helm gemaakt om te gebruiken in de racewereld, maar dan hebben we het over het jaar 1958. Eenmaal gedragen door de coureurs werd al heel snel duidelijk dat de helmen van zeer goede kwaliteit waren, vandaag de dag worden de helmen in heel de motorbranche verkocht. Voordeelhelmen.nl verkoopt dit bijzondere merk ook, eis je meer kwaliteit dan een normale helm dan raden we je zeker aan dit merk eens te proberen.

Shoei helm

Perfecte afwerking bij de helm

Heb je een Shoei helm in je handen dan voel je direct dat je een helm in je handen hebt van hoge kwaliteit. De buitenschaal van de helm is namelijk uit verschillende vezelsoorten samengesteld, hierdoor worden de krachten verdeeld over de hele helm. De vorm van de helmen zorgt ervoor dat er zo min mogelijk druk op de nek komt te staan, hierdoor voelt de helm ook bij hoge snelheden bijzonder comfortabel aan. Het vizier is zo gevormd dat het geen ruimte vraagt van de binnenschaal. 

Veiligheid is het belangrijkste

Een helm moet natuurlijk  altijd comfortabel zitten, toch is een Shoei helm ontworpen met als doel de veiligheid te waarborgen tijdens het motorrijden. De prioriteit is het beschermen van het hoofd, word je niet afgeleid door randzaken van je helm dan is de kans op een ongeluk ook veel kleiner. Wordt het bijvoorbeeld te warm in je helm dan kan het zijn dat je mindere concentratie krijgt, hierdoor ben je sneller afgeleid waardoor een ongeluk eerder plaats zal vinden.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.