De Blog van Margriet

Mason Garments

Voor een opdracht deed ik onderzoek naar productfotografie; hoe ik het beste een bepaald product kan fotograferen, zodat het goed verkoopt. Ik ging dus alle reclames af, maar vond alles een beetje hetzelfde. Tot ik tegen een photoshoot van Mason Garments aanliep. Dit merk draagt een schoenenlijn die bekend staat om zijn populariteit onder de jeugd en jongvolwassenen.  De schoenen hebben een bekende hoge witte zool, en vaak een brede band over de voet.

In deze shoot uit 2014, zijn de schoenen onderwater gefotografeerd. Dit zorgt voor intrige; een schoen hoort niet onderwater! Het trekt meteen je aandacht. De schoen wordt met kracht naar beneden gegooid, waardoor hij een stukje dieper in het water ligt en je de lijn en luchtbubbels ziet opstijgen. Een hele toffe actiefoto, die zelfs onderwater goed is belicht. Ik kreeg deze shoot niet uit mijn hoofd, en besloot zelfs een paar Mason Garment sneakers aan te schaffen. Volgens de officiele website worden de schoenen ontworpen in Amsterdam, en vervolgens vervaardigd en geproduceerd in Italië. De stoffen zijn afkomstig van bepaalde bijzondere stoffenhandelaren in Italië, en worden met de hand uitgekozen. Dat vind ik al best bijzonder; het is niet per se een massaproductie.
Volgens de site werken ze alleen met high-grain full calfleather. Ik weet niet precies wat dat inhoud, maar dat klinkt luxe! De lijn was best indrukwekkend. Hoewel ze pas sinds 2012 bestaan, hebben ze al een brede collectie schoenen, met verschillende materialen, stoffen, veters, spikes en details. Vanwege de onderwatershoot en de belichting daarvan, was ik eigenlijk specifiek op zoek naar schoenen met een krokodillen of hagedisprint, maar toen ik de nieuwe collectie zag keek ik mijn ogen uit. Bordeaux suede, diepzwart leer of wit met gouden vleugels…ik vond ze allemaal heel cool. Door de site weet ik dat ze ‘Sachetto’ gemaakt worden, dat betekent dat het geheel aan binnenkant aan de top van de schoen wordt vastgemaakt, zodat je een soort van ‘handschoen’ voor je voeten hebt. Het flexibele leer vormt de buitenkant als een zachte binnenkant, en de bovenkant van de sneakers wordt meteen erop genaaid. Zie het als een pantoffel, met een luxe sneaker eroverheen.
 Ik koos de Sprinter suede RAF black, ik hou van effen zwart met een hoge witte zool, ook omdat ik het heel cool vond hoe ze dunnere veters voor deze editie hebben gebruikt.

Ik begon met een productfotografie opdracht, en was zo onder de indruk van deze shoot, dat ik zelfs een paar schoenen heb gekocht. Dat betekent volgens mij dat de shoot van Mason Garments is geslaagd!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.