De Blog van Margriet

Groentje

Sinds een jaar heb ik mijn motorrijbewijs gehaald en dit was de beste keuze die ik ooit gemaakt heb. Ik ben er oprecht een gelukkiger mens van geworden. Het is wel heel grappig om te zien dat iedereen die regelmatig motor rijd zijn hele levensstijl hierop aan past read here. Ik merk ook dat ik veel dingen anders doe sinds ik motor rijd

6

Opmerkelijke dingen van motor rijden

Ten eerste ben ik echt niet te genieten als ik in de auto zit. Ik ben gewend met de motor overal tussendoor te kunnen en in de auto word ik dan ook erg ongeduldig. Vooral als er weer eens file is. Wat ook leuk is en hier voor nooit met de auto zou doen is een beetje doelloos rond rijden. Met de motor doe ik dit nu regelmatig en vind het heerlijk om lekker te toeren en geen bestemming te hebben.  Doordat ik zoveel zonder doel rond rij kom ik echt op de meest bijzondere locaties, waar je met de auto niet snel zou komen. Juist de zijstraatjes nemen is wat voor mij het motorrijden zo leuk maakt. Ik moet ook altijd wel lachen dat mensen toch iets anders tegen mij aankijken sinds ik motor rijder ben. Dit zal er ook wel mee te maken hebben dat ik een Harley rijd en hier nog behoorlijk veel vooroordelen over zijn. Mensen zien me vaker als voorheen als iemand die tegen de norm in gaat en een beetje een rebel is.

 

Met mijn Harley krijg ik ook altijd veel bekijks. Mensen die op de foto willen met mijn motor vind ik ook helemaal niet erg, ik voel me dan juist wel trots. Ook op de weg krijg je veel bekijks en er zijn altijd veel mensen die naar je zwaaien als je op de snelweg rijd. Waar die fascinatie vandaan komt zou ik echt niet weten, maar leuk is het wel. Met al dat zwaaien moet je als motorrijder wel goed op blijven letten op de weg. Je bent veel kwetsbaarder dan in de auto en veiligheid vind ik erg belangrijk. Ik heb dan ook flink geïnvesteerd in motorkleding en een goede helm zodat ik zo veilig mogelijk de weg op ga.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.